Cykeläventyr 

...
Klarälvsbanan

Klarälvsbanan är en 90 kilometer asfalterad och bilfri cykelled som löper längs en gammal banvall från Karlstad till Uddeholm. På vägen passerar du i tur och ordning Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors och Uddeholm. Bild:Öjvind Lund

Ta dig hit: Värmlandstrafiks linje 600.

Läs mer här
...
Unionsleden

Vill du cykla i två länder med en spännande och varierad natur i ett område rikt på naturnära upplevelser är Unionsleden ett utmärkt val. Din cykelresa startar vid Oslofjorden i norska Moss och avslutas i Karlstad som ligger vid Sveriges största insjö Vänern.

Ta dig hit: Värmlandstrafiks linje 700.

Läs mer här
...
Vänerleden

Cykla runt Sveriges största sjö! I sommar invigs Vänerleden, en 64 mil lång cykelled indelad i fyra etapper som tar dig via skärgårdslandskap, skogslandskap och bördig åkermark.

Ta dig hit: Värmlandstrafiks linje 505 eller 800.

Läs mer här
...
Lånecyklar i Karlstad och Arvika

På järnvägsstationerna i Karlstad och Arvika finns cyklar som du kan låna gratis upp till 24 timmar. Med en lånecykel kan du smidigt nå allt som de båda städerna erbjuder!

Läs mer här

Praktisk information

Karlstadsbuss och Värmlandstrafik 

I Värmland körs kollektivtrafiken med buss, tåg och båtbuss under två olika varumärken. Med Karlstadsbuss reser du i stadstrafiken i Karlstads tätort och med Båtbussarna, med Värmlandstrafik reser du med buss och tåg i övriga länet. På denna sida presenterar vi trafik som körs med båda Karlstadsbuss och Värmlandstrafik.

Biljetter för sommarresan i appen
 • Enkelbiljett

  När du köper enkelbiljett i Värmlandstrafiks app får du rabatt, betala med swish, bankkort eller Klarnafaktura. Du kan köpa biljetten i förväg och aktivera den vid ett senare tillfälle eller köpa den i samband med resan.
  Läs mer här

 • Dygnsbiljetter – 24- eller 72-timmars

  Köp en korttidsladdning som ger dig 24 eller 72 timmars obegränsat resande med vår trafik.
  Läs mer här

 • Duo/Familj – enkelbiljett med grupprabatt på kampanj

  Upptäck vår grupprabatt Duo/Familj för resor i hela länet! Med denna blir det billigare att resa redan när ni bara är två vuxna som reser tillsammans. Åk upp till fem personer (max två personer över 20 år) på samma biljett. Du köper den enklast via Karlstadsbuss eller Värmlandstrafiks app.
  Läs mer här

 • Sommarbiljetten – periodbiljett med obegränsat resande

  Med vår Sommarbiljett reser du obegränsat mellan 6 juni - 21 augusti 2022. Periodbiljetten finns i olika priser för skolungdom och ungdom, student, vuxen och senior och gäller för resor i hela Värmland (både för resor med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik). Du köper den enklast i Värmlandstrafiks app.
  Läs mer här

Värmlandstrafiks app – planera resa och köp biljett

Vi rekommenderar att du laddar ner Värmlandstrafiks app både när du ska resa med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik. Här kan du söka resa och köpa biljett oavsett var i Värmland som du ska resa.
Läs mer om Värmlandstrafiks app

Priser

I Värmand avgörs priset på din biljett av hur gammal du är och hur långt du ska resa. Vi har rabatter för dig som är student och senior eller reser med barnvagn. Se priser här

Så köper du biljett

De flesta av våra biljetter finns att köpa i Värmlandstrafiks mobilapp. Samtliga biljetter som vi rekommenderar för din sommarresa, både när du ska resa med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik, finns att köpa här.

Det går även att köpa biljett ombord (betala med bankkort) eller på ett av våra försäljningsställen.

Boka cykel på buss

Fler sommartips