Sommarens nyheter

...
Cykel på buss

Ska du cykla Unionsleden, Klarälvsbanan eller Vänerleden i sommar? Ta bussen dit eller hem eller en bit på vägen! Mellan 13 juni och 14 augusti kan du ta med dig cykeln på Värmlandstrafik helt utan extra kostnad på utvalda avgångar på busslinje 505, 600, 700 och 800.

Läs mer här
...
Ny sommarlinje till Glaskogen

Ta bussen till vandringsleden och få ett tredagars Glaskogenkort (värde 200 kronor) på köpet! Mellan 26 juni och 14 augusti kan du resa med Värmlandstrafik på sträckan Karlstad– Grums - Värmskogs kyrka – Glaskogen - Jössefors – Arvika. Linje 130 kommer att köras måndag, torsdag, lördag och söndag med två turer i vardera riktningen per dag,

Läs mer här
...
Nyheter i båtbusstrafiken

Karlstadsbuss populära Båtbussar trafikerar Vänern och Klarälven för 15:e sommaren i rad! I år hittar du Vålberg som ny start- och sluthållplats för två av linjerna (97 och 98), dubbelt så många turer mellan Lillängshamnen/Mörudden och V:a Söön (linje 99) samt en förlängd sträckning för linje 90 från Björkås till Button Town Café under caféets öppettider.

Läs mer här
...
Duo/Familj-kampanj hela sommaren

Under hela sommaren, till och med 21 augusti, kan du resa vår Duo/Familj-rabattskampanj. Med denna blir det billigare att resa redan när ni bara är två vuxna som reser tillsammans, finns i Värmlandstrafiks mobilapp.

Läs mer här

Praktisk information

Karlstadsbuss och Värmlandstrafik 

I Värmland körs kollektivtrafiken med buss, tåg och båtbuss under två olika varumärken. Med Karlstadsbuss reser du i stadstrafiken i Karlstads tätort och med Båtbussarna, med Värmlandstrafik reser du med buss och tåg i övriga länet. På denna sida presenterar vi trafik som körs med båda Karlstadsbuss och Värmlandstrafik.

Värmlandstrafiks app – planera resa och köp biljett

Vi rekommenderar att du laddar ner Värmlandstrafiks app både när du ska resa med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik. Här kan du söka resa och köpa biljett oavsett var i Värmland som du ska resa.
Läs mer om Värmlandstrafiks app

Priser

I Värmand avgörs priset på din biljett av hur gammal du är och hur långt du ska resa. Vi har rabatter för dig som är student och senior eller reser med barnvagn. Se priser här

Så köper du biljett

De flesta av våra biljetter finns att köpa i Värmlandstrafiks mobilapp. Samtliga biljetter som vi rekommenderar för din sommarresa, både när du ska resa med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik, finns att köpa här.

Det går även att köpa biljett ombord (betala med bankkort) eller på ett av våra försäljningsställen.

Biljetter för sommarresan i appen
 • Enkelbiljett

  När du köper enkelbiljett i Värmlandstrafiks app får du rabatt, betala med swish, bankkort eller Klarnafaktura. Du kan köpa biljetten i förväg och aktivera den vid ett senare tillfälle eller köpa den i samband med resan.
  Läs mer här

 • Dygnsbiljetter – 24- eller 72-timmars

  Köp en korttidsladdning som ger dig 24 eller 72 timmars obegränsat resande med vår trafik.
  Läs mer här

 • Duo/Familj – enkelbiljett med grupprabatt på kampanj

  Upptäck vår grupprabatt Duo/Familj för resor i hela länet! Med denna blir det billigare att resa redan när ni bara är två vuxna som reser tillsammans. Åk upp till fem personer (max två personer över 20 år) på samma biljett. Du köper den enklast via Karlstadsbuss eller Värmlandstrafiks app.
  Läs mer här

 • Sommarbiljetten – periodbiljett med obegränsat resande

  Med vår Sommarbiljett reser du obegränsat mellan 6 juni - 21 augusti 2022. Periodbiljetten finns i olika priser för skolungdom och ungdom, student, vuxen och senior och gäller för resor i hela Värmland (både för resor med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik). Du köper den enklast i Värmlandstrafiks app.
  Läs mer här

Fler sommartips